Children Under Fire: Call for Volunteers

This October, Humanity House and the Dutch Red Cross will be collaborating on a travelling exhibition, "Kind Onder Vuur," designed to teach schoolchildren about what it means to grow up in wartime.  From 14 to 30 October, the exhibition will take place in the Atrium at the Hague City Hall, and thereafter it will move to Humanity House (until 30 December).

Read below for a call for (Dutch-speaking) volunteers needed to help launch this importnat and timely exhibition.

door Marije Plak

De vluchtelingen die vanuit Syrië naar Europa komen zijn het fenomeen van de afgelopen tijd geweest. De kinderen die in zulke conflictsituaties mee worden gesleept door alles wat er om zich heen gebeurt. Van 14-30 oktober houdt het Nederlandse Rode Kruis de tentoonstelling Kind Onder Vuur in het Atrium van het stadhuis hier in Den Haag. De tentoonstelling stelt centraal hoe het is voor kinderen om op te groeien in een oorlogsgebied.

Hiervoor is het Rode Kruis op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die deze tentoonstelling willen begeleiden. Op 13 oktober vindt een training plaats ter inleiding van het begeleiden en na afloop zal er een terugkom borrel zijn en de eventuele mogelijkheid om vaste vrijwilliger bij het Rode Kruis te worden.

Ben je geïnteresseerd om bij deze tentoonstelling te helpen en meer te leren over mensenrechten en conflictstudies, meldt je dan aan door je naam, mailadres en telefoonnummer te mailen naar marijeplak@hotmail.com.

We zien je aanmelding met enthousiasme tegemoet!